Man Utd en Liverpool willen niet te ver achterop raken

Voetbal International blikt elk speelronde uitgebreid vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de vijfde speelronde is dat het duel tussen Manchester United en Liverpool zondag om 14.30 uur.

Man Utd en Liverpool willen niet te ver achterop raken


MANCHESTER UNITEDKlassering 3de plaatsManchester United liep in de derde speelronde duur puntenverlies op in Liverpool tegen Everton. Tot de negentigste minuut leidde de ploeg van manager Sir Alex Ferguson met 3-1, maar door treffers van Tim Cahill en Mikel Arteta eindigde het nog in 3-3. Het betekende alweer het tweede gelijkspel in vier duels, waardoor de achterstand op koploper én regerend landskampioen Chelsea al vier punten bedraagt. De topper tegen Liverpool moet dus wel gewonnen om de achterstand niet nog groter te laten worden.

In de spotlights Wayne RooneyHij is en blijft de meest besproken voetballer in Engeland van dit moment en alleen zijn prestaties op het veld kunnen de privé-beslommeringen van Wayne Rooney naar de achtergrond laten verdwijnen. Ferguson besloot de spits vorige week tegen Everton buiten de ploeg te laten, maar dinsdag tegen Glasgow Rangers (0-0) was hij er weer bij. Tegen Liverpool is Rooney nooit zo trefzeker, de 67-voudig international wist in zijn loopbaan pas twee keer te scoren in wedstrijden tegen The Reds.

Afwezigen Valencia (enkelbreuk), Carrick (achillespees), Hargreaves (knie). Onzeker: Anderson (niet wedstrijdfit).

LIVERPOOLKlassering 13de plaatsLiverpool beleeft een uiterst teleurstellende start van het seizoen met slechts één overwinning uit vier wedstrijden. Alleen het thuisduel met West Bromwich Albion (1-0) leverde drie punten op. Thuis tegen Arsenal (1-1) en op bezoek bij Birmingham City (0-0) speelden The Reds gelijk, terwijl Liverpool hard onderuit ging bij Manchester City (3-0). Mogelijk dat de 4-1 Europa League-zege op Steaua Boekarest van donderdag wat vertrouwen heeft gegeven.

In de spotlights Fernando TorresDe prestaties van Fernando Torres dit seizoen worden stevig bekritiseerd door Engelse media, maar zijn manager is het hier niet mee eens. 'Ik vind dat hij keihard werkt voor de ploeg', aldus Roy Hodgson. 'Hij is een continue plaag voor de defensie van de tegenstander. Ik maak me totaal geen zorgen over Torres. Hij zal in de loop van het seizoen beter en beter worden. Bovendien vind ik het in september veel te vroeg om te bepalen of iemand een slecht seizoen heeft. Dat doen we wel in mei.'

Afwezigen Aurelio (achillespees), Kuyt (schouder).

Ontmoetingen op Old Trafford tussen Manchester United en Liverpool leveren meestal een overwinning op voor de thuisclub, maar in het seizoen 2008/09 zorgde Liverpool voor een enorme verrassing door met imponerende cijfers te winnen. Man Utd ging in eigen huis met liefst 4-1 onderuit. Cristiano Ronaldo zette The Red Devils nog wel op voorsprong, maar daarna zorgden Fernando Torres, Steven Gerrard, Fabio Aurélio en Andrea Dossena ervoor dat Liverpool met drie punten huiswaarts keerde.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2005/06 Manchester United-Liverpool 1-0
2006/07 Manchester United-Liverpool 2-0
2007/08 Manchester United-Liverpool 3-0
2008/09 Manchester United-Liverpool 1-4
2009/10 Manchester United-Liverpool 2-1


Bekijk hier al onze video's