Man Utd en Aston Villa houden zicht op League Cup

Manchester United blijft in de race voor het prolongeren van de League Cup. Ook Aston Villa schaarde zich bij de laatste vier van het Engelse bekertoernooi.

Darron Gibson loodste Manchester United naar de halve finale van de strijd om de League Cup. De middenvelder gaf met twee spectaculaire doelpunten Tottenham Hotspur in de eerste helft het nakijken. Op Old Trafford liet de Londense formatie na rust kansen liggen om het succes van de met enkele beloftes aantredende Manchester United te voorkomen (2-0).

Ook Aston Villa bereikte de halve finale. Portmouth kwam door een eigen doelpunt van Stiliyan Petrov nog wel op voorsprong, maar moest daarna toezien dat Villa via Emile Heskey, James Milner en Stewart Downing uitliep naar een voordelige 3-1 marge. Na de aansluitingstreffer van Nwankwo Kanu maakte Ashley Young een einde aan de illusies van Portsmouth (4-2).