Man United wint eindelijk met ruime cijfers

Manchester United is koploper in de Premier League na een zege op Wigan Athletic. Eindelijk lukte het de ploeg van coach Alex Ferguson om een ruime overwinning te boeken.

United won met 4-0 en dat is ongekend in het huidige seizoen. The Mancunians hadden dan wel vijf duels gewonnen, maar slechts één wedstrijd met meer dan één doelpunt: 2-0 tegen Chelsea. De overige vier zeges waren minimale: 1-0. Het zorgde voor een pover totaal van zeven goals. Alleen hekkensluiter Derby County scoorde minder dan de Engelse kampioen.

Tegen Wigan vond United het net wel, al duurde het tot de 54ste minuut eer de thuisploeg op gang kwam. Carloz Tévez opende de score tegen The Latics, die zelf voor weinig gevaar zorgden. Op aangeven van Anderson haalde hij vanaf tien meter uit met zijn linker.

Daarna volgden de doelpunten in rap tempo. Cristiano Ronaldo kopte in de 58ste minuut binnen na een voorzet van Ryan Giggs. De Portugees zorgde ook voor de 3-0 na voorbereidend werk van Wayne Rooney. Rooney zorgde zelf voor het slotakkoord door bij de tweede paal raak te knikken na een voorzet van de opgekomen rechtsback Danny Simpson: 4-0.

Ondanks de 4-0 zege had Ferguson ook wat te klagen. Tijdens de warming up haakte Louis Saha al met een blessure af, terwijl Nemanja Vidic en John O'Shea al binnen een half uur van het veld stapten. Bij Wigan bleef Danny Landzaat op de bank zitten, vanwaar hij zag dat Mario Melchiot na 49 minuten geblesseerd uitviel.