Man United wil Van der Sar langer binden

Manchester United gaat Edwin van der Sar voorstellen om zijn in 2007 aflopende contract met een extra jaar te verlengen.

Man United wil Van der Sar langer binden

Manager Alex Ferguson is goed te spreken over Van der Sar. 'Hij was afgelopen seizoen uitstekend in vorm. Hij was een toegevoegde waarde voor het elftal.' Dat United vooralsnog niet verder wil gaan dan een contractverlenging van een jaar heeft te maken met de leeftijd van de 35-jarige Van der Sar.

Ferguson is wat de verdediging van zijn doel betreft al druk bezig met de toekomst. De Pool Tomasz Kuszczak van West Bromwich Albion staat hoog op zijn verlanglijstje. Ook de Amerikaan Tim Howard, die komend seizoen op huurbasis voor Everton zal uitkomen, is in Manchester nog niet afgeschreven.

'Komend seizoen staan we er met onze keepers het best voor sinds het tijdperk Peter Schmeichel', denkt Ferguson. Sinds het vertrek van de Deense reus in de zomer van 1999 zijn The Mancunians vijf jaar op zoek geweest naar een waardig opvolger. Waar onder anderen Fabien Barthez, Mark Bosnich en Howard faalden, is Van der Sar met glans voor de test geslaagd.

Bekijk hier al onze video's