Man United tijdig bij de les, Everton laat winst glippen

Manchester United won in eigen huis van Queens Park Rangers, dat na rust brutaal op voorsprong was gekomen. Everton gaf een zekere overwinning weg tegen Norwich City.

Manchester United - Queens Park Rangers 3-1Met Robin van Persie als basisspeler kende Manchester United in eigen huis allesbehalve een makkelijke middag tegen hekkensluiter Queens Park Rangers, waar de zaterdag aangestelde manager Harry Redknapp nog vanaf de tribune toekeek. Zijn aanwezigheid leek QPR te motiveren, want de club uit Londen gaf niet veel weg op Old Trafford. In de 23ste minuut kreeg Van Persie de eerste grote kans namens de thuisploeg, maar na goed voorbereidend werk van Danny Welbeck schoot hij in het zijnet. <br /><br /> Ook zijn collega voorin, Wayne Rooney, kreeg een goede mogelijkheid. De Engelse aanvaller zag zijn schot van zo'n twintig meter echter gekeerd worden door doelman Júlio César. Aan de andere kant kopte Jamie Mackie kort voor rust knap binnen, maar het doelpunt werd - terecht - afgekeurd vanwege buitenspel. Diezelfde Mackie zorgde in de 52ste minuut alsnog voor 0-1. Kieron Dyer kreeg van Van Persie ruimte om voor te zetten en via doelman Anders Lindegaard kwam de bal voor de voeten van de QPR-aanvaller terecht, die van dichtbij kon scoren.

In de 64ste minuut kwam United echter op gelijke hoogte door een treffer van Jonny Evans. Een hoekschop van Rooney werd ingekopt door Welbeck en vlak voor de lijn gaf Evans het laatste zetje. Vier minuten later stond het zelfs al 2-1, dit keer kopte Darren Fletcher in uit een corner van Rooney. In de 72ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen invaller Javier Hernández 3-1 maakte na een goede actie van de eveneens ingevallen Anderson.

Manchester United mag zich door de 3-1 zege op QPR minimaal een dag koploper noemen in de Premier League. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson heeft dertig punten uit dertien wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan Manchester City, dat zondag op bezoek gaat bij Chelsea.

Everton - Norwich City 1-1Het dit seizoen uitstekend presterende Everton leek zich in eigen huis te herstellen van de 2-1 nederlaag vorige week op bezoek bij Reading. De ploeg van manager David Moyes leek op weg naar een thuiszege op Norwich City. Basisspeler John Heitinga zag Steven Naismith al in de twaalfde minuut de score openen, na uitstekend voorbereidend werk van Bryan Oviedo. Nog voor rust kreeg Naismith de kans op zijn tweede doelpunt, maar Norwich-doelman John Ruddy plukte de bal van zijn voeten.

Pas in de tweede helft stichtten de bezoekers voor het eerst gevaar, maar een vrije trap van Anthony Pilkington werd door Everton-keeper Tim Howard onschadelijk gemaakt. Het was echter Everton dat zich mocht aanrekenen dat het spannend bleef, want Leighton Baines en Oviedo kregen goede kansen, maar stuitten op Ruddy. In blessuretijd ging het alsnog mis, want Sébastien Bassong kopte van dichtbij een vrije trap van Javier Garrido binnen.

Stoke City - Fulham 1-0Het Fulham van manager Martin Jol ging voor de tweede keer op rij onderuit in de Premier League. Dit keer moesten The Cottagers hun meerder erkennen in Stoke City, waar Charlie Adam na een klein half uur het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Met dank aan Peter Crouch, die uitstekend terugkopte op de middenvelder die daardoor eenvoudig kon scoren.

Wigan Athletic - Reading 3-2In het eigen DW Stadium vocht Wigan Athletic - met Ronnie Stam in de basis - zich uitstekend terug van een achterstand tegen Reading, maar in de slotfase leken The Latics de overwinning alsnog uit handen te geven. Jordi Gomez maakte met twee goals de openingstreffer van Sean Morrison ongedaan, maar een enorme blunder van doelman Ali Al Habsi leek voor de 2-2 eindstand te zorgen.

De goalie uit Oman leek een van richting veranderd schot van Hal Robson-Kanu eenvoudig te kunnen keren, maar ging pijnlijk in de fout. Tot zijn opluchting maakte Gomez diep in blessuretijd zijn derde van de middag, waardoor Wigan alsnog drie punten overhield aan de thuiswedstrijd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.