Man United simpel langs Fulham; uitblinker Drenthe

Manchester United had een makkelijk avondje op bezoek bij Fulham. Liverpool morste weer punten in een uitwedstrijd en Everton en Sunderland boekten nipte zeges.

Fulham-Manchester United 0-5Manchester United houdt de achtervolging op Manchester City goed vol. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson had geen enkele moeite met Fulham. De Londense formatie van manager Martin Jol keek bij rust al tegen een grote achterstand aan. Een vroege openingstreffer van Danny Welbeck werd gevolgd door goals van Nani en good-old Ryan Giggs.

Na rust probeerde Fulham het wel, maar zat de angst voor een fikse afstraffing er goed in. Die kwam er uiteindelijk toch, omdat Wayne Rooney (van grote afstand) en invaller Dimitar Berbatov de score opvoerden naar 0-5. Fulham blijft in de onderste helft van de ranglijst bivakkeren en heeft een zwaar eindejaarsprogramma voor de boeg.

Wigan Athletic – Liverpool 0-0Als steun aan Luis Suarez liep de selectie van Liverpool voor de wedstrijd warm in een shirt met de beeltenis van hun spits die acht wedstrijden hoorde eisen omdat hij in het duel met Manchester United (1-1) op 15 oktober opponent Patrice Evra racistisch bejegend zou hebben.

De voormalige Ajacied kan nog in beroep tegen de strafeis en deed daarom gewoon mee tegen Wigan. Bij The Reds had ook Dirk Kuijt een basisplaats. Bij Wigan stond Ronnie Stam aan de aftrap.

Liverpool was het gehele duel de betere ploeg en uitgerekend Suarez dwong in de 51ste minuut een strafschop af. Zijn omhaal werd met de hand beroerd door Wigan-verdediger Gary Caldwell. De inzet van Charlie Adam vanaf elf meter werd echter gestopt door Ali Al Habsi. De goalie uit Oman groeide sowieso uit tot man van de wedstrijd met enkele uitstekende reddingen.

Kuijt was eveneens dichtbij een treffer. De Oranje-international schoot echter in fraaie positie over. In de slotfase griste Wigan nog bijna drie punten mee, maar de kopbal van Hugo Rodallega trof geen doel.

Everton-Swansea City 1-0Niet Michel Vorm werd de gevierde Nederlander bij Everton-Swansea City, maar Royston Drenthe vestigde de aandacht op zich. De middenvelder beloonde zijn basisplaats met goed spel en de assist voor de winnende treffer van Leon Osman.

Osman scoorde na exact een uur spelen. Drenthe kreeg in de slotfase een publiekswissel van manager David Moyes.

Queens Park Rangers – Sunderland 2-3Een treffer in de voorlaatste minuut van verdediger Wes Brown bezorgde Sunderland drie punten. De bezoekers waren ook de ploeg geweest die de leiding nam na een kopbal van Nicklas Bendtner in de negentiende minuut. The Black Cats kwamen op 2-0 kort na rust via Steffan Sessegnon.

QPR weigerde op te geven en in een tijdsbestek van vier minuten kwam de ploeg op gelijke hoogte. Heidar Helguson (van dichtbij) en Jamie Mackie (kopbal) zorgden daarvoor na een uur spelen. Sunderland greep echter alsnog de volle winst door de rake kopbal van Brown vlak voor tijd. Foto: VI Images