Man United met minimale middelen langs CSKA Moskou

Manchester United heeft met 1-0 het uitduel met CSKA Moskou gewonnen. In de trage wedstrijd was Antonio Valencia de matchwinner.

Zeventien maanden nadat Edwin van der Sar voor Manchester United de Champions League won door in de strafschoppenserie de inzet van Nicolas Anelka te stoppen, keerde de 39-jarige goalie terug met zijn team in het Luzhniki Stadion in Moskou.

In een uiterst matige eerste helft was het ontzag van thuisploeg CSKA Moskou te groot voor de bezoekers uit Engeland. Manchester United vond het allemaal best en deelde slechts heel sporadisch een stootje uit dat leek op een poging tot scoren. De enige echte mogelijkheid was voor Paul Scholes. Het schot van de middenvelder kende een plotse stuit voor Igor Akinfejev, die daarom met moeite de bal kon keren.

Spits Wayne Rooney werd node gemist bij The Red Devils. In een tergend laag tempo zocht de ploeg ook na rust het doel van de Russen. Dimitar Berbatov gaf met een uiterst magere presentatie een nieuwe dimensie aan het woord lethargie. De Bulgaar illustreerde zijn povere optreden met een gele kaart voor een pathetische schwalbe. De actie voor de doelen werd evenzogoed lichtjes opgekrikt.

Nani kopte goed binnen, maar Akinfejev redde prima. Aan de andere kant dacht Alan Dzagoev de score geopend te hebben, maar de oplettende assistent-scheidsrechter vlagde hem terecht af voor buitenspel. Nani bediende Valencia en de Ecuadoriaan knalde vanaf de rand zestien hard op de lat. Het was in een fase waarin de bezoekers wat nadrukkelijker op zoek gingen naar de zege.

De bedrijvige Nani lepelde vijf minuten voor tijd een bal het strafschopgebied in waar Berbatov koppend zijn eerste duel van de avond won. De spits bereikte Valencia die hard en doeltreffend uithaalde. Het bleek genoeg voor een zege van Manchester United dat dit seizoen, tot dusver, een perfecte score in de Champions League heeft.