Man United loopt uit, Arsenal langs Liverpool

Manchester United-Sheffield United 2-0 Man United heeft in ieder geval voor één dag een gat van zes punten geslagen met Chelsea. De koploper van het Premiership won thuis van Sheffield United, dat in het begin en net na rust aan de kant werd gezet.

The Red Devils begonnen uitstekend aan de wedstrijd op Old Trafford. Na twee minuten gaf Cristiano Ronaldo een steekpass op Michael Carrick. De middenvelder in vorm passeerde doelman Paddy Kenny met een slim wippertje.

Het niveau zakte daarna vlot. Sheffield bleef goed overeind en de degradatiekandidaat was af en toe gevaarlijk. De hoop op een stuntje verdween na de pauze. Op aangeven van aanvoerder Ryan Giggs, die zijn vijfhonderdste competitieduel speelde, liet Wayne Rooney van de zijkant van het strafschopgebied een keihard schot los. Kenny zag de bal langs hem in het net belanden. Het was meteen de eindstand.

Arsenal-Manchester City 3-1
Arsenal vergrootte de druk op Liverpool in de strijd om de derde plaats in de Engelse competitie. De Londenaren klopten Manchester City door in de laatste twintig minuten afstand te nemen. De stand was op dat moment 1-1, met City als de iets betere ploeg. Francesc Fabregas zette Arsenal voor de tweede keer op voorsprong. De jonge Spanjaard volleerde de bal onhoudbaar langs Andreas Isaksson. Even later herhaalde Julio Baptista dat kunstje.