Man United komt op The Hawthorns met schrik vrij

West Bromwich Albion liet een uitgelezen kans liggen zichzelf een goede dienst te bewijzen en koploper Manchester United te verrassen. Een gemiste penalty kwam de thuisclub duur te staan (1-2).

Manchester United begon met een snelle openingstreffer van Wayne Rooney voortvarend aan het nieuwe jaar. De aanvaller deed al na drie minuten van zich spreken. Maar de snelle goal deed de ploeg van manager Alex Ferguson geen goed.

Het werd van kwaad tot erger voor Manchester United, dat ook na de gelijkmaker van James Morrison binnen een kwartier maar niet op stoom kon raken. Het middenveld werd overlopen, terwijl de defensie de nodige steken liet vallen. West Bromwich Albion, waar Gianni Zuiverloon in de tweede helft inviel, maakte verrassend genoeg de meeste aanspraak op de drie punten.

Na ruim een uur leek het moment voor West Bromwich Albion aangebroken om de verdiende voorsprong op het scorebord te brengen. Rio Ferdinand tikte Jerome Thomas onderuit en moest dat vergrijp bekopen met een strafschop. Peter Odemwingie liet de buitenkans onbenut.

De Nigeriaanse aanvaller schoot van elf meter de bal langs de verkeerde kant van de paal. De misser was des te pijnlijker doordat Manchester United er moed uit putte en een kwartier voor het einde toch de punten pakte. Invaller Javier Hernández kopte uit een corner van Rooney raak.

Manchester United, dat aantrad zonder de rust gegunde Edwin van der Sar, blijft door het resultaat aan kop in de Premier League. Voor West Bromwich Albion is de afstand naar de gevaren zone nog immer mager. Foto: VI Images