Man United en Villarreal op puntje van laatste zestien

Manchester United en Villarreal verzekerden zich praktisch van de achtste finale in de Champions League. Beide clubs speelden gelijk. De Engelsen achterhaalden vlak voor tijd Celtic, de Spanjaarden zagen in het slot Aalborg BK op gelijke hoogte komen.

Celtic-Manchester United 1-1
Met een late treffer voorkwam Ryan Giggs een nederlaag van United. De Welshman knikte in de 84ste minuut de bal binnen in de rebound, nadat doelman Artur Boruc een zwabberschot van Cristiano Ronaldo niet al te best had gekeerd.

Het was een verdiende gelijkmaker voor United, dat vanaf de dertiende minuut druk op zoek was geweest naar die 1-1. Scott McDonald had toen voor het hoogtepunt van de wedstrijd gezorgd. Nadat Gary Caldwell de bal voor zijn voeten had gekopt, mikte de vrijstaande aanvaller vanaf veertien meter met zijn rechtervoet een heel bekeken lob in de verste hoek over de kansloze doelman Ben Foster. Aalborg BK-Villarreal 2-2
Aalborg en Villarreal zorgden opnieuw voor een spectaculair duel met veel doelpunten. Ditmaal bleef de teller op vier steken, maar met name de Denen hadden vaker kunnen scoren. Uiteindelijk moesten zij toch tevreden zijn met de 2-2, die Anders Due in de 81ste minuut maakte met een fraaie vrije trap. Daarmee poetste de voormalig speler van Vitesse de even fraaie 1-2 van Guillerme Franco weg, net als eerder Jeppe Curth de 0-1 van Giuseppe Rossi ongedaan had gemaakt.

United en Villarreal hebben beide acht punten, Aalborg en Celtic hebben er twee en mogen geen punt meer verliezen in de jacht op de laatste zestien.