Man United boekt fortuinlijke zege op Arsenal

Manchester United heeft met 2-1 gewonnen van Arsenal. De thuisploeg mocht over dit resultaat niet klagen, want de bezoekers uit Londen waren lange tijd de betere ploeg.

Brutaal nam Arsenal vanaf de aftrap het initiatief. Soepel combinerend zette de ploeg, met Robin van Persie in de basis, vanaf de aftrap regerend kampioen Manchester United onder druk. De Rotterdammer knapte zich knap vrij, maar zijn schot verdween via het been van Nemanja Vidic net naast. Ook Andrei Arshavin liet zich nadrukkelijk gelden. De Rus miste het doel op enkele millimeters.

Arshavin werd binnen het strafschopgebied onderuit geveegd door Darren Fletcher, maar scheidsrechter Michael Dean zag er geen penalty in. Vijf minuten voor de rust was het alsnog raak. Arshavin verraste United-doelman Ben Foster met een afstandsschot in de korte hoek: 0-1.

Manchester United kwam gedreven uit de kleedkamer voor de tweede helft. Na een uur brak Wayne Rooney door en hij werd vervolgens onhandig ten val gebracht door Almunia, die met zijn actie flink mis zat. De spits benutte het buitenkansje zelf: 1-1.

Nadat The Gunners terug in het spel waren gekomen - Van Persie raakte uit een vrije trap de lat en Foster redde knap op een inzet van de aanvaller - kopte Abou Diaby zonder dat hij onder druk werd gezet een vrije trap van Ryan Giggs achter zijn eigen doelman. Hij zag zijn ploeg daardoor op een 2-1 achterstand komen.

In de blessuretijd leek Van Persie voor de terechte gelijkmaker te gaan zorgen, maar Nicklas Bendtner was al afgevlagd voor buitenspel. Dit tot woede van Arsenal-coach Arsène Wenger, die door scheidsrechter Dean naar de tribune werd gezonden.