Man United behoudt door slotfase ongeslagen status

In de dertiende speelronde ontsnapte Manchester United aan de eerste nederlaag van het seizoen. Aston Villa zag in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong sneuvelen.

Hoewel Manchester United nog de eerste nederlaag in de Premier League moest incasseren, was de magere oogst in uitduels aanleiding te speculeren op het einde aan de ongeslagen status. Aston Villa was hard op weg die primeur te hebben.

De ploeg van manager Gérard Houllier deed wat zij in de eerste helft had nagelaten; Manchester United op achterstand zetten. Ashley Young brak in de 71ste minuut de ban vanaf de strafschopstip na een lichte overtreding van Wes Brown op de aanvaller.

Vijf minuten later was Marc Albrighton het eindstation van een soepele aanval van Aston Villa, die de defensie van Manchester United incluis keeper Edwin van der Sar in verlegenheid bracht.

Aston Villa, dat wordt geplaagd door blessureleed, kon de weelde van de ruime voorsprong niet dragen. Onder de groeiende druk van Manchester United bezweken The Villans. Na een snoeiharde inzet van invaller Federico Maceda bracht Nemanja Vidic vijf minuten voor het einde de gelijkmaker op het scorebord.

Ondanks de veerkracht zal het resultaat Manchester United-manager Alex Ferguson allerminst tevreden stemmen. Opnieuw hield zijn ploeg slechts één punt over aan een wedstrijd op vreemde bodem, voor de zesde keer in zeven duels. Foto: VI Images