Man City-duo bezorgt Brazilië oefenzege op Italië

Brazilië heeft in het Emirates Stadium in Londen wereldkampioen Italië met 2-0 verslagen. Twee spelers van Manchester City zorgden voor de treffers, waardoor Marcello Lippi een record misliep.

Lippi was als bondscoach van Italië al 31 wedstrijden ongeslagen. De zestigjarige trainer had nog één wedstrijd zonder nederlaag nodig, om alleen recordhouder te worden. Elano en Robinho, beiden onder contract bij Man City, zorgden er in de eerste helft al voor dat Lippi zijn recordreeks ten einde kwam. Na een half uur was de eindstand al bereikt.

Elano opende de score na een mooie combinatie met Robinho. De middenvelder bezorgde de bal met een hakje bij Robinho, die Elano direct vrij voor Gianluigi Buffon zette. De doelman van Italië was kansloos op de inzet van de Braziliaan (foto onder). De tweede treffer ontstond na een fout van Andrea Pirlo. Robinho onderschepte de bal, waarna hij met enkele schijnbewegingen de bal vrijmaakte en Buffon voor de tweede keer passeerde.

In de tweede helft kreeg Italië nog wel wat kansen om iets van de wedstrijd te maken, maar gescoord werd er niet meer. Luca Toni zag nog een treffer terecht afgekeurd worden wegens hands en doelman Júlio César liet zien uitstekend in vorm te zijn.