Man City weer alleen koploper na minimale zege

Manchester City is in de Engelse Premier League weer alleen koploper. De ploeg van manager Roberto Mancini loste stadgenoot Manchester United af door een nipte zege bij Aston Villa (0-1).

In de eerste helft kon City, waar Nigel de Jong basisspeler was, de ban nog niet breken. Adam Johnson was het dichtst bij een treffer. Zijn verraderlijke schot eindigde tegen de paal.

Na 63 minuten kwam het sterrenensemble uit Manchester wel op voorsprong. Gareth Barry was niet zelfzuchtig en bediende na een corner met het hoofd Joleon Lescott. De verdediger gaf de bal het laatste doeltreffende zetje (foto).

In de slotfase bleef Manchester City overeind met dank aan doelman Joe Hart, die enkele malen adequaat redde. Ook de Ier Robbie Keane kon in zijn laatste duel voor Villa niet meer voor een remise zorgen. De aanvaller, die op huurbasis over was vanuit de Verenigde Staten, keert terug naar LA Galaxy.

Door de overwinning heeft Manchester City weer twee punten voorsprong op naaste rivaal United. De nummer drie Tottenham Hotspur heeft zeven punten minder dan de lijstaanvoerder. Foto: VI Images