Man City nieuwe koploper, Jol onderuit tegen Stoke

In de Premier League heeft Manchester City geprofiteerd van het gelijkspel van stadsgenoot United eerder op de dag (1-1 tegen Liverpool). City was met 4-1 te sterk voor Aston Villa. Michel Vorm incasseerde liefst drie doelpunten tegen Norwich City.

Manchester City - Aston Villa 4-1In de wetenschap dat The Citizens bij een overwinning koploper van de Premier League zouden zijn, begon de ploeg fel aan het duel. Waar Aston Villa in de eerste helft ook af en toe het initiatief nam, kwam het in de tweede helft niet toe aan aanvallen.

Na een klein half uur zette Mario Balotelli zijn ploeg op voorsprong. Hij reageerde attent met een omhaal op een bal die voor zijn neus de lucht in ging. In de tweede helft keek Aston Villa na tien minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Adam Johnson (schot) en Vincent Kompany (kopbal) ontnamen alle hoop en moed bij de bezoekers.

Stephen Warnock deed nog wat terug voor Villa, maar het team had de hoop allang opgegeven. Daardoor kon City, waarbij Nigel de Jong de gehele wedstrijd actief was, volledig vrij voetballen en hadden de bezoekers geluk dat de score slechts opliep tot 4-1. James Milner bepaalde de eindstand tegen zijn oude ploeg.

Norwich City - Swansea City 3-1Norwich City en Swansea City behaalden tot voor vandaag beide acht punten in de Premier League, een respectabel aantal voor de promovendi. De thuisploeg bleek zaterdag de sterkere van de twee. Norwich City verzekerde zich binnen tien minuten van de overwinning.

Michel Vorm moest na één minuut al vissen, nadat Anthony Pilkington (Norwich) de wedstrijd had opengebroken. Op aangeven van David Fox verdubbelde Russel Martin vervolgens de marge. The Swans maakten vervolgens via Daniel Graham weer een wedstrijd van.

Pas na een uur spelen werd er weer gescoord. Wederom was Pilkington trefzeker. Zijn doelpunt bracht Swansea definitief de nederlaag toe. Norwich blijft na de overwinning op de negende plaats staan, terwijl Michel Vorm met zijn ploeg naar de elfde plaats zakt.

Stoke City - Fulham 2-0Fulham is er niet in geslaagd om de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Stoke City ging de ploeg van manager Martin Jol met 2-0 ten onder. Stoke City blijft daardoor in eigen huis ongeslagen dit seizoen.

Tachtig minuten hield Fulham, waar Moussa Dembélé geblesseerd uitviel, stand. Jonathan Walters kaapte voor zijn ploeg de drie punten weg van Fulham. Roy Delap vergrootte de marge: 2-0.

Stoke doet goede zaken door de overwinning en vestigt zich in de middenmoot van de Premier League op plaats zeven. Fulham daarentegen heeft zijn draai nog niet gevonden. De formatie van Martin Jol moet genoegen nemen met een dertiende plaats. Foto: VI Images