Man City mazzelend naar UEFA Cup door Deense goal

Manchester City is ontsnapt aan een blamage in de tweede voorronde van het UEFA Cup-toernooi. De Engelse club slaagde er in Denemarken in de opgelopen 1-0 achterstand tegen FC Midtjylland goed te maken.

De ploeg van coach Mark Hughes had twee weken geleden op eigen veld verloren. Maar ditmaal wonnen The Citizens wel, al was het op miraculeuze wijze. In de laatste minuut schoot Danny Califf de bal in eigen doel: 0-1.

De Amerikaan hielp zo onbedoeld de opnieuw slecht spelende Engelsen, die wel een paar kansen hadden gehad maar allesbehalve overtuigden. OOk niet in de verlenging.

In de penaltyserie was doelman Joe Hart echter de held, door inzetten van Jonas Borring (foto) en Kolja Afriyie te keren en zo City aan een 4-2 winst in de strafschoppenreeks te helpen.