Man City langer zonder Agüero, ook Zabaleta geblesseerd

Sergio Agüero is waarschijnlijk langer uit de roulatie dan aanvankelijk gevreesd werd. De spits van Manchester City liep zaterdag tijdens de 6-3 thuiszege op Arsenal een kuitblessure op en is mogelijk pas half februari weer inzetbaar.

Man City langer zonder Agüero, ook Zabaleta geblesseerd

'De clubarts vertelde me dat hij minimaal een maand afwezig is, maar misschien zelfs acht weken', liet Pellegrini dinsdag weten na de 3-1 uitzege op Leicester City in het League Cup-toernooi. 'Op dit moment is het nog moeilijk te zeggen hoeveel weken hij niet inzetbaar zal zijn voor ons.'

Op bezoek bij Leicester City kreeg Pellegrini nog een nieuwe tegenvaller te verwerken, aangezien Pablo Zabaleta al na twaalf minuten naar de kant moest met een hamstringblessure. 'Dat is slecht nieuws, maar het is nog onduidelijk wat de schade is. Dat zal pas later in de week bekend worden.'

Edin Dzeko bezorgde zijn manager goed nieuws, want Pellegrini zag de spits twee keer scoren tegen Leicester City. De 27-jarige Bosniër zal de komende periode het gemis van Agüero samen met Álvaro Negredo en Stevan Jovetic moeten opvangen.

Agüero zal waarschijnlijk tijdig fit zijn voor de achtste finale van de Champions League, waarin Barcelona de tegenstander is. Op 18 februari speelt Man City thuis, op 12 maart uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen