Man City laat onderuit bij Sunderland, Liverpool wint

Manchester City heeft bij Sunderland een dure nederlaag geleden. De ploeg ging in blessuretijd onderuit. Liverpool speelde weer matig, maar hield wel drie punten over aan het duel met West Bromwich Albion.

Sunderland-Manchester City 1-0Manchester City moet de aanval op de top van de Engelse Premier League even onderbreken. In een matige wedstrijd ging de ploeg onderuit bij Sunderland. In de blessuretijd besliste Darren Bent (foto) de wedstrijd door een strafschop te benutten die hij zelf had verdiend na een overtreding van Micah Richards.

In de eerste helft hadden The Citizens de leiding moeten nemen, maar Carlos Tévez miste onbegrijpelijk voor open doel na goed voorbereidend werk van Yaya Touré. Emmanuel Adebayour was eveneens dicht bij een treffer, maar hij zag zijn volley knap gekeerd worden door Simon Mignolet.

Liverpool-West Bromwich Albion 1-0Liverpool heeft na een gelijkspel en een nederlaag tegen
West Bromwich Albion de eerste zege van het seizoen geboekt. Overtuigend ging dat echter allerminst. De nieuwe coach Roy Hodgson krijgt Liverpool nog niet aan het voetballen en bij combinaties leek het regelmatig of de spelers voor het eerst met elkaar op het veld stonden.

West Bromwich nam zelfs bijna de leiding, maar Pepe Reina had een antwoord op het schot van Marc-Antoine Fortuné. In de 65ste minuut kwam Liverpool toch aan de leiding. Na een counter volleerde Fernando Torres een voorzet van Dirk Kuijt binnen. Gonzalo Jara kreeg in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker, maar Reina was weer attent. Vlak voor tijd zag WBA-middenvelder James Morrisson de rode kaart.