Man City dendert door richting Champions League

Manchester City heeft zich met nog één speelronde te gaan uitstekend gepositioneerd bij de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. In de Premier League werd dinsdagavond eenvoudig gewonnen van West Bromwich Albion: 3-1.

Juist op het moment de beslissing valt in de strijd om plaatsing voor de Champions League lijkt City de goede vorm te pakken te hebben. In de laatste twee speelronden werden Crystal Palace en Leicester City in eigen huis al verslagen en in het Etihad Stadium kon West Bromwich Albion maar even dromen van een stunt. In een tijdsbestek van twee minuten drukte de thuisploeg in de eerste helft het klasseverschil uit in een geruststellende voorsprong.

Het was Gabriel Jesus die de wedstrijd in de 27ste minuut openbrak. Na een geweldig hakballetje van Sergio Agüero kwam Kevin De Bruyne vrij en door de goede voorzet van de Belg was het vervolgens voor de spits nog maar een koud kunstje om de 1-0 te maken. De Bruyne was verruilde de rol van aangever voor die van doelpuntenmaker even later. De spelmaker plaatste de bal van buiten het strafschopgebied hard in de rechterhoek buiten het bereik van doelman Ben Foster.

De West Brom-keeper werd na rust in de steek gelaten door zijn defensie bij zijn poging de schade te beperken. Yaya Touré kon bij een combinatie met Sergio Agüero kinderlijk eenvoudig door het hart van de verdediging lopen en vervolgens ook afronden: 3-0.

Daar bleef het echter wel bij voor de thuisploeg. City zocht nog naar meer, met name via Jesus, maar stuitte vaak op Foster. De eretreffer van Hal Robson-Kanu, die vijf minuten voor het einde uit een voorzet vanaf rechts binnentikte, kwam te laat om de spanning terug te brengen.

Door de 3-1 overwinning heeft City een uitstekende uitgangspositie om derde te worden. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Liverpool een achterstand van twee punten en de achtervolger heeft bovendien een minder goed doelsaldo. Arsenal, dat dinsdagavond won von Sunderland (2-0), moet een marge van drie punten overbruggen om nog derde te worden. Die plaats geeft recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League, terwijl de vierde plek een ticket naar de voorronde betekent. City sluit het seizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Watford.