Mallorca na arbitrale blunder kansloos

Valencia heeft zich naast Real Madrid aan kop van de Primera División genesteld. De formatie van Rafael Benítez kende met dank aan de scheidsrechter geen probleem met Real Mallorca: 0-5.

De wedstrijd op Mallorca was al na zeven minuten beslist. Valencia profiteerde van een verkeerde inschatting van de scheidsrechter, die al na één minuut de gasten ten onrechte een strafschop toekende en de vermeende dader Fernando Niño met rood bestrafte. De arbiter floot voor een overtreding, maar in werkelijkheid trapte spits Ricardo Oliveira in de grond.

En voordat Real Mallorca de organisatie na de rode kaart goed en wel op orde had, stond de stand 0-2 al op het scorebord. Dit keer maakte Ricardo Oliveira gebruik van verdedigingsfout van Mallorca, dat te laat stapte voor de buitenspelval.

Wanhopig probeerde de formatie van Aragonés nog iets van de wedstrijd te maken. Samuel Eto'o raakte daarbij de paal, maar nog voor rust kreeg het enthousiasme van Mallorca een nieuwe knauw. Opnieuw was Ricardo Oliveira de beul van Mallorca, dat ook in de tweede helft kennismaakte met de spits van Valencia (0-4). Xisco tekende voor het slotakkoord: 0-5.