'Mallorca belangrijke test in aanloop naar CL-voorronde'

Feyenoord sluit woensdagavond de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Real Mallorca. Trainer Ronald Koeman kan tegen de Spaanse club beschikken over een fitte spelersgroep.

'Mallorca belangrijke test in aanloop naar CL-voorronde'

Omar Elabdellaoui maakte dinsdag voor het eerst zijn opwachting op de training van de Rotterdammers. De aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester City en zondag pas arriveerde in Nederland, is inzetbaar tegen Mallorca. 'Hij heeft al een aantal weken voorbereiding bij City achter de rug, dus hij is fit', zegt Koeman op de Feyenoord-website.

Ook aanvoerder Ron Vlaar is in het laatste oefenduel beschikbaar voor Koeman. De verdediger staat in de belangstelling van Aston Villa, maar liet zondag tijdens de Open Dag weten dat de kans klein is dat hij deze zomer alsnog naar de club uit Birmingham vertrekt. De verwachting is dat de Oranje-international tegen Mallorca aan de aftrap begint.

Mallorca fungeert als een prima sparringpartner, vindt Koeman. 'Die wedstrijd wordt voor ons een belangrijke laatste test in de aanloop naar de voorronde van de Champions League (tegen Dinamo Kiev, red.). Mallorca is afgelopen seizoen achtste geworden in de Spaanse competitie, dus dit is een goede tegenstander om te zien waar we staan.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's