Malkowski doet Roda zege cadeau

Roda JC had in Rotterdam betrekkelijk weinig moeite met Excelsior, dat zich de laatste zege nog maar nauwelijks kan heugen. De Limburgers mochten echter vooral doelman Malkowski dankbaar zijn: 0-2.

Malkowski doet Roda zege cadeau

Roda JC is dit seizoen een rare ploeg. De Limburgers wisselen puike resultaten (5-0 tegen De Graafschap, 2-0 tegen Vitesse, 2-4 bij NEC) met regelrechte zeperds. Zo leed de ploeg van Wiljan Vloet knoeperds van nederlagen bij RBC Roosendaal (4-0) en Willem II (5-0). Het duel bij Woudestein kan echter worden bijgeschreven in het rijtje met postitieve uitschieters.

Niet dat dat al te verrassend was. Feyenboords kleine broertje begon de competitie weliswaar aardig, maar lijkt intussen al lange tijd te zijn vergeten hoe een wedstrijd op het hoogste niveau te winnen. Tegen Roda JC was Excelsior ook al snel het spoor bijster. Voor de Kralingers het goed en wel in de gaten hadden, stond de ploeg op een achterstand.

Niet dat Roda JC zichzelf daar zelf voor op de borst hoefde te kloppen. De Limburgers kregen al na drie minuten een vrije trap te nemen, op zo'n 35 meter van het Rotterdamse doel. Tom Soetaers schoot in een vlaag van verstandsverbijstering maar eens op doel en zag tot zijn verbazing hoe de bal zomaar over keeper Zbigniew Malkowski in het doel zeilde, 0-1.

Na ruim een half uur spelen zag Malkowski er opnieuw niet goed uit. Op het moment dat hij Yannis Anastasiou (foto) op zich af zag komen kwam hij eerst uitgelopen, twijfelde vervolgens, en keerde daarop als een haas terug in zijn doel. Te laat echter, want de boogbal van de Griek betekende 2-0. Het kalf was voor Excelsior toen al verdronken, maar trainer Koster bracht in de rust toch maar tweede keeper Cor Varkevisser binnen de ploeg.

Het bleek een goede keuze van Koster, want de invaller-doelman maakte geen fouten en hield zijn doel schoon. Koster liet na afloop maar meteen weten dat Varkevisser voorlopig de eerste doelman van de Rotterdammers zal zijn. Want: 'Malkowski zit in een dippie, het houdt een keer op', aldus de coach, doelend op de foutjes en blunders die zijn ploeg punten bleven kosten. Helaas voor de Excelsior-coach lieten óók zijn voorwaartsen hem in de steek, waardoor Roda JC zich betrekkelijk eenvoudig naar de overwinning speelde: 0-2.

Bekijk hier al onze video's