Malki: 'Dit gelijkspel tegen Sparta geen slecht resultaat'

Voor Roda JC Kerkrade voelde het doelpuntloze gelijkspel als een gemiste kans, terwijl Sparta Rotterdam juist content was met de uitkomst van het thuisduel.

Voor Sanharib Malki was het resultaat van de heenwedstrijd in de play-offs om een plaats in de Eredivisie een teleurstelling. 'We hadden in de eerste helft minimaal één of twee goals moeten maken', zei de spits van Roda JC tegen Eredivisie Live.

'Dit is geen slecht resultaat. Wij hadden controle over de wedstrijd en ik denk dat 0-0 niet zo verdiend was voor ons', vervolgde Malki. 'In de tweede helft speelde Sparta met een aanvaller meer en kwam de ploeg er beter uit.'

NieuwendaalSparta Rotterdam kan moed putten uit de tweede helft, zo stelde aanvoerder Steef Nieuwendaal. 'Dit is een goede uitslag voor ons, al hadden we in de tweede helft wel wat meer kunnen pakken.'

De tevredenheid over de uitslag was ook ingegeven voor het verloop van de eerste helft. 'We hadden het toen erg lastig. In de tweede helft probeerden we meer grip op de wedstrijd te krijgen door met een extra aanvaller te gaan spelen en via de omschakeling lukte dat aardig. Helaas was het niet genoeg om te kunnen scoren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.