Mali verslaat Ghana en pakt bronzen plak Afrika Cup

Mali heeft de bronzen medaille op de Afrika Cup gepakt. In de troostfinale werd Ghana met 2-0 verslagen. Cheick Diabaté was de gevierde man aan de kant van Mali, bij wie sterspeler Seydou Keita (foto) opnieuw zijn opwachting maakte. Diabaté (Girondins Bordeaux) nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Na 23 minuten was Diabaté voor de eerste keer trefzeker. Ghana-doelman Adam Kwarasey redde in eerste instantie nog op een hard schot, maar was kansloos op de intikker van Diabaté. Toen Ghanees Isaac Vorsah in de tweede helft zijn tweede gele kaart pakte, werd het voor Ghana een schier onmogelijke opgave nog met een goed resultaat af te sluiten.

Diabeté bracht Ghana tien minuten voor het einde van de wedstrijd de nekslag toe met het laatste Malinese doelpunt van de Afrika Cup. Zondag staat de finale tussen Zambia en Ivoorkust op het programma. Foto: VI Images