Malaise bij Vitesse houdt ook na ontslag Bos aan

Het ontslag van trainer Theo Bos heeft in Arnhem niet het gewenste effect gesorteerd. FC Utrecht was een maatje te groot voor de kwakkelende ploeg: 1-4.

Het team van trainer Ton Du Chatinier beleefde een droomstart, maar had daar wel de hulp van de thuisploeg voor nodig. Dries Mertens zette na drie minuten spelen voor, waarna Slobodan Rajkovic de bal op onfortuinlijke wijze achter zijn eigen doelman joeg: 0-1.

Met interim-trainer Hans van Arum op de bank herstelde Vitesse zich goed van het snelle tegendoelpunt. De ploeg rechtte de rug en had al vrij snel het betere van het spel. De gelijkmaker hing in de lucht, maar onder anderen Ismaël Aissati zag een vlammend schot net langs het doel van Michel Vorm scheren.

Volkomen tegen de verhouding in verdubbelde Utrecht de voorsprong. Jacob Mulenga leverde een voorzet af op Ricky van Wolfswinkel. De spits legde de bal panklaar voor Dries Mertens: 0-2.

Na de thee liepen de Domstedelingen in een tijdsbestek van tien minuten door doelpunten van Tim Cornelisse en Jacob Mulenga uit naar een riante 0-4 voorsprong. Invaller Marcus Pedersen deed namens de thuisploeg nog niets terug, maar zijn doelpunt was slechts voor de statistieken van belang.