Málaga stuurt Valencia met ruime nederlaag naar huis

Valencia is keihard onderuit gegaan op bezoek bij Málaga, dat lang verzuimde de genadeklap uit te delen. De Andalusiërs stijgen door de ruime overwinning naar de vierde plaats.

Málaga - Valencia 4-0Málaga blijft dit seizoen uitstekend presteren. In de Champions League én in de Primera División. Zaterdagavond was de ploeg van trainer Manuel Pellegrini in eigen huis veel te sterk voor Valencia. Francisco Portillo zette Los Boquerones al na acht minuten op voorsprong; hij kreeg de bal van Eliseu en schoot beheerst in de rechterhoek achter Valencia-doelman Diego Alves.

Het uur daarna blonk Málaga vooral uit in het missen van kansen, vooral Joaquín en Javier Saviola (foto) mochten zich dat aanrekenen. Hun missers leverden echter geen puntenverlies op, want in de 74ste minuut viel alsnog de 2-0. Portillo was dit keer de aangever en Saviola de afmaker. Invaller Roque Santa Cruz maakte zeven minuten later zelfs de derde Málaga-treffer van de avond.

Valencia beëindigde de wedstrijd overigens met tien man, want kort na de 3-0 ontving Adil Rami zijn tweede gele kaart. In blessuretijd bepaalde Isco de eindstand op 4-0 en dus heeft Málaga nu 22 punten uit dertien duels, waardoor het de vierde plaats overneemt van Levante. Valencia bezet een teleurstellende negende plaats in de Primera División.

Overige uitslagenRayo Vallecano - Real Mallorca 2-0Real Valladolid - Granada 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.