Málaga kan uitstekende vorm in Europa niet doorzetten

Málaga heeft in eigen huis een nederlaag geleden. De Andalusiërs zijn in de Champions League op stoom, maar verslikten zich in de Spaanse competitie in Real Sociedad. Real Zaragoza wist het duel met Deportivo la Coruña volledig op zijn kop te zetten.

Málaga – Real Sociedad 1-2De bezoekers begonnen furieus aan het duel. Binnen de minuut kwam Sociedad al op voorsprong dankzij een snelle uitbraak. Uiteindelijk werd Carlos Vela gevonden met een knappe voorzet en de Mexicaan passeerde doelman Willy. Erg veel actie bleef echter uit in de eerste helft. Málaga kwam wel terug in de wedstrijd door vlak voor rust te scoren.

Javier Saviola was scherp bij een corner van Joaquín, mocht de bal aannemen en schoot de bal hard in de hoek. Voor de Andalusiërs werd het echter een treurige avond en daar had Oguchi Onyewu onbedoeld ook zijn debet aan. Een uitbraak van Real Sociedad leek ongevaarlijk, totdat de bal ongelukkig tegen de ex-speler van FC Twente stuiterde. Hiermee werd Xabier Prieto in stelling gebracht; hij omspeelde doelman Willy en schoot kalm raak.

In de slotfase hoopte Málaga er nog een offensief uit te gooien, maar Real Sociedad bleef gecontroleerd verdedigen en speelde de wedstrijd uit. Daarmee doet Málaga slechte zaken. Waar het in de Champions League al zeker is van de knock-outfase, verliest het terrein in de Primera División. Met achttien uit elf staat het nu vijfde. Real Sociedad maakt een sprong op de ranglijst en gaat van plek zestien naar plek twaalf.

Real Zaragoza – Deportivo la Coruña 5-3Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Deportivo bij de rust met 1-2 voor stond in La Romareda. Na de tweede gele kaart van Pizi, kort na rust, ging het echter helemaal mis. Doelpunten van Paco Montañes, Álvaro González en Hélder Postiga (2) lieten de wedstrijd volledig kantelen naar een 5-2 voorsprong. Invaller Rodolfo Bodipo deed in de blessuretijd nog wat terug voor Deportivo la Coruña. Foto: VI Images