Málaga druk met Eliseu, Mtiliga, Luque en nieuwe coach

Drukke dagen bij Málaga, dat een nieuwe coach vastlegde, een door FC Twente begeerde aanvaller zag vertrekken, een voormalig verdediger van NAC Breda begeert en hoopt op een Ajacied.

Málaga druk met Eliseu, Mtiliga, Luque en nieuwe coach

Málaga presenteerde donderdag Juan Ramón López Muñiz als nieuwe trainer. Hij is afkomstig van Racing Santander en tekende voor twee jaar bij de nummer acht van de Primera División. Hij werkte eerder al bij Málaga, dat hij in het seizoen 2007/08 aan promotie naar de hoogste Spaanse klasse hielp.

Op zijn beurt presenteerde Lazio Roma Eliseu dos Santos. De 25-jarige Portugese aanvaller stond ook in de belangstelling van FC Twente, maar koos voor een vijfjarig verblijf in Italië. Málaga-voorzitter Fernando Sanz was blij met de transfersom van één miljoen euro. 'Dit is een goede deal. De ene dag wilde hij bij ons blijven, de volgende dag wilde hij naar Real Betis Sevilla. Hij leek me een speler die niet wilde doorgaan bij Málaga, omdat hij betere aanbiedingen dan de onze had ontvangen.'

Sanz bevestigde dat Málaga in gesprek is met Patrick Mtiliga. De linksback weigerde onlangs zijn aflopende contract met NAC Breda te verlengen. Sanz ging tijdens de presentatie van Xavi Torres (ex-Barcelona B) in op de geruchten over Mtiliga, Charles Itandje (Liverpool) en Adel Taarabt (Tottenham Hotspur). 'Dat zijn spelers waarmee we onderhandelen. We hopen dat we binnenkort hun komst publiek kunnen maken, maar tot op heden is er nog niets rond.' De Deen kan voor twee seizoenen tekenen.

Ten slotte zou Albert Luque volgens Marca onderhandelen met Ajax over het ontbinden van zijn contract, dat nog loopt tot medio 2010. In Amsterdam heeft de dertigjarige Spanjaard geen toekomst, het afgelopen seizoen speelde hij als huurling voor Málaga. Bij die club kan hij voor drie seizoenen tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen