Málaga contracteert Mexicaanse WK-held Ochoa

Reacties

Guillermo Ochoa speelt de komende drie seizoenen voor Málaga. Dat heeft de Spaanse Primera División-club donderdagavond bekend gemaakt. In het zuiden van Spanje moet de Mexicaanse WK-held de naar Manchester City vertrokken Willy Caballero doen vergeten.

Málaga contracteert Mexicaanse WK-held Ochoa

Ochoa was transfervrij nadat zijn contract bij AC Ajaccio deze zomer was afgelopen en wordt bij Los Boquerones (De Ansjovissen) een van de best betaalde spelers van de selectie. De 29-jarige doelman heeft dat vooral te danken aan zijn uitstekende optredens op het afgelopen WK, waar hij er met enkele uitstekende reddingen voor zorgde dat Brazilië niet verder kwam dan 0-0 en in de achtste finale ook het Nederlands elftal lang tot wanhoop dreef totdat Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar hem passeerden (2-1).

De vacature die hij bij Málaga opvult is echter geen gemakkelijke. Ochoa zal zich in Estádio Rosaleda een waardig opvolger moeten tonen van de Argentijn Willy. De 32-jarige sluitpost groeide in drie jaar tijd uit tot culfiguur in de havenstad met zijn onorthodoxe maar uiterst efficiënte manier van keepen. Hoewel het niet tot een plek in de Argentijnse WK-selectie leidde verdiende Willy er wel een transfer mee naar Manchester City, waar hij werd herenigd met Manuel Pellegrini, de trainer die hem naar Málaga haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.