Málaga boekt grootste overwinning van het seizoen

Málaga boog een achterstand om tot een overtuigende overwinning. Hekkensluiter Real Zaragoza werd met 5-1 aan de kant gezet. Ruud van Nistelrooy kwam niet in actie, Joris Mathijsen speelde de volle negentig minuten.

Málaga - Real Zaragoza 5-1De thuisploeg begon stroef aan de wedstrijd. Carlos Aranda maakte op aangeven van Angel Lafita de eerste treffer van de wedstrijd. De gelijkmaker viel pas vlak voor de pauze. Sebastián Fernández bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft liep Málaga over Real Zaragoza heen. Een eigen doelpunt van Paulo da Silva hield de thuisclub aan een voorsprong. Tien minuten later bracht Martin Demichelis (foto) Zaragoza de definitieve nekslag toe: 3-1.

In de slotfase voerden Isco en Salomon Rondón de score op naar respectievelijk 4-1 en 5-1. Het is de eerste keer in dit Primera División-seizoen dat Málaga vijf doelpunten maakt. Na de klinkende zege staat Málaga zesde.

Overige uitslagenReal Betis - Getafe 1-1Racing Santander - Sporting Gijón 1-1 Foto: VI Images