Makkelie trots op historische avond in Japan

Reacties

Danny Makkelie kijkt met een tevreden en trots gevoel terug op zijn historische debuut als videoarbiter tijdens een mondiaal toernooi.

Makkelie trots op historische avond in Japan

Makkelie fungeerde donderdag tijdens de openingswedstrijd van het WK voor Clubs als videoarbiter en had daarmee de primeur tijdens een mondiaal toernooi te pakken. 'Ik ben trots dat ik hier deel van uit mocht maken; het was een historische avond', zei de Nederlandse arbiter op de KNVB-website na het duel met Kashima Antlers en Auckland City (2-1).

Makkelie, die met Damir Skomina en Mark Geiger het arbitrale trio in de tv-kamer vormde, hoefde zijn collega's op het veld niet te corrigeren. 'We hebben enkele situaties met een silent-check (waarbij er geen contact wordt gelegd met de scheidsrechter, red.) gecontroleerd. Zoals de drie doelpunten, een disciplinaire sanctie (gele kaart) en een overtreding die in eerste instantie binnen het strafschopgebied leek te zijn gemaakt, maar er toch net buiten was. Het was voor ons dan ook niet nodig om daadwerkelijk in te grijpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.