Makelaar van Mayi verbijsterd over handelwijze NEC

Reacties

Bij NEC is een makelaarsconflict ontstaan rond tweevoudig doelpuntenmaker Kévin Mayi (23, foto). Volgens Majid Ashria van het Qatarese World Sportbusiness heeft hij de Fransman aangedragen bij technisch manager Danny Hoekman. Het contract is echter achter zijn rug om gesloten.

Makelaar van Mayi verbijsterd over handelwijze NEC

'Ik heb Danny gebeld over deze speler. Hij zou er werk van maken. Danny zat eind juli in Manchester, ik in Saoedi-Arabië. Daar las ik dat Mayi medisch was gekeurd en direct een contract had getekend. Hoe kan dat? Ik was toen nog nooit met hem bij NEC geweest', zegt Ashria tegen Voetbal International.

Waarom belde Mayi niet naar zijn makelaar om hem in te lichten? 'Zo zijn spelers als er een aanbieding op tafel ligt. Ze hebben Mayi gepusht om te tekenen. Hij dacht dat het via mij was gegaan. Kévin zei: "Ik schrok. Toen ik binnenkwam, zaten er vier makelaars". Futuralis was ineens ook betrokken.' Futuralis is het makelaarsbureau waarmee NEC samenwerkt.

NEC-doelman Joris Delle verkleint zijn doel oog in oog met PEC Zwolle-aanvaller Kingsley Ehizibue
NEC-doelman Joris Delle verkleint zijn doel oog in oog met PEC Zwolle-aanvaller Kingsley Ehizibue

'Ik bood ook een keeper aan', vervolgt Ashria. 'Een 27-jarige Litouwer van Dinamo Boekarest (Vytautas Cerniauskas, red). Die stond nummer één op de lijst bij keeperstrainer Wilfried Brookhuis. Ik overlegde met Hoekman, maar werd teruggebeld door Johan Hansma van Futuralis. Hij stuurde een mail met de aanbieding. Salaris, auto. Vervolgens was ik met Mayi op de Open Dag van NEC, daar hoorden we opeens dat doelman Joris Delle medisch was gekeurd.'

'Hoekman en Brookhuis begrepen er niets van, dat was gegaan via Futuralis. Mijn keeper had al wedstrijden van NEC bekeken. Leg dan maar eens uit dat een of ander adviesbureau hem niet wil. Wij brengen spelers aan bij Hoekman en de scouting, maar vervolgens bellen concurrerende makelaars van Futuralis terug. Ik heb zaken gedaan in Kenia, maar zelfs daar maak je dit niet mee', aldus Ashria.

Technisch hart
'Ik kan niet ontkennen dat het zo is gegaan, maar verder wil ik niet op deze kwestie ingaan', reageert Hoekman. 'Ik zit in het technisch hart van NEC met als enige doel het bewaken van de clubbelangen. Daar plaats ik af en toe kritische opmerkingen en vragen. Wellicht wordt dat als vervelend ervaren. Echter, sympathiek gevonden worden vind ik minder relevant dan het belang van NEC.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.