Makaay: 'Als je voorzetten krijgt, is het veel makkelijker'

Afgelopen zaterdag verweet zijn coach Mario Been hem nog dat hij tegen Vitesse volledig onzichtbaar was geweest. Woensdag was Feyenoord-spits Roy Makaay (35) de gevierde man met zijn winnende doelpunt in het bekertreffen met FC Twente (2-1).

Zes minuten voor tijd werd Das Phantom bediend door Leroy Fer en maakte hij korte metten met de bekeraspiraties van de koploper in de Eredivisie. 'Voor de rust werden we bij vlagen weggespeeld, maar in het tweede helft ging het lopen. Dat hebben we al vaker gehad dit seizoen', evalueerde Makaay voor de camera van RTL 7.

De spits bestreed dat hij zijn beslissende treffer dankte aan het twee spitsensysstem waarin Feyenoord de tweede helft had gespeeld - Makaay kwam na rust in het veld voor Diego Biseswar en vormde samen met Luc Castaignos de aanval.

Makaay: 'Twee spitsen of drie spitsen, daar gaat het niet zo om.
Er kwamen voorzetten van de zijkant, dat maakte het verschil. In andere wedstrijden zijn die er vaak niet geweest. Als je voorzetten krijgt, is het voor een spits natuurlijk veel makkelijker. Ik heb afgelopen week mijn mening gegeven en was inderdaad een beetje geprikkeld. Het is geweldig dat we nu de finale hebben gehaald.'