Majestueus monster Pogba is niet meer te houden

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 34ste speelronde van de Serie A. Over Paul Pogba, speler van het jaar in de Serie A.

Majestueus monster Pogba is niet meer te houden

Het is de zestiende minuut van het duel Juventus – Palermo van zondag. Paul Pogba krijgt de bal op veertig meter van het doel. Oscar Hiljemark duikt meteen bovenop hem. De voormalige PSV'er sleurt, trekt en houdt vast met alles wat hij in zich heeft. Pogba merkt het niet eens. Als een vervelende vlieg schudt hij de Zweed van zich af (foto onder). Eenmaal los geeft hij een perfecte dieptepass, waaruit Sami Khedira de score opent.

Pogba's mooiste actie van dit seizoen vond plaats op 31 januari, uit tegen Chievo Verona. Hij duikt na een lange pass met grote passen op achter de Veronese verdediging. De bal komt in razend tempo recht op hem af. De bal doodleggen lijkt de enige optie, maar Pogba weet dat dit het momentum wegneemt en verdedigers de kans biedt de bal te onderscheppen. Hij tikt de bal daarom in zijn aanname achter zijn standbeen langs en laat zijn tegenstanders daarmee verbouwereerd achter. Uit de draai ramt hij de bal kiezelhard tegen de kruising.

Het was het ultieme Pogba-moment. De Fransman is technisch geweldig, fysiek beresterk en heeft ook nog eens het inzicht en de rust om op het moment suprême de juiste keuze te maken. Het is die zeldzame combinatie van kwaliteiten die van Pogba de geweldenaar maakt die hij is. In de afgelopen maanden is de 23-jarige middenvelder de status van talent ontgroeid en toegetreden tot het selecte gezelschap van groten der aarde.

Onhoudbaar
De aanstaande 33ste landstitel van Juventus is voor een groot deel op Pogba's conto te schrijven. De afgelopen seizoenen kon hij zich weleens een mindere dag veroorloven, met Andrea Pirlo en Arturo Vidal aan zijn zijde. Die mentaliteit heeft Pogba in de eerste helft van dit seizoen een paar keer opgebroken, maar de laatste tijd is hij onhoudbaar.

Misschien ook wel op de transfermarkt. Als Pogba deze vorm doortrekt naar het EK, lijkt een transfer niet langer tegen te houden. Steenrijke clubs als Real Madrid en Paris Saint-Germain kloppen immers al langer op de deur. Hoewel zijn contract tot 2019 doorloopt, is het de vraag of Juventus een astronomisch bod kan weigeren. Pogba is in elk geval nog vijf competitieduels te bewonderen in het zwart-wit, te beginnen woensdag thuis tegen Lazio. Het is misschien wel het begin van zijn afscheidstournee op de Italiaanse velden.

Programma
Napoli 19-04
20:45
Bologna
Sassuolo 20-04
18:30
Sampdoria
Palermo 20-04
20:45
Atalanta Bergamo
Udinese 20-04
20:45
Fiorentina
Chievo 20-04
20:45
Frosinone
Empoli 20-04
20:45
Hellas Verona
Genoa 20-04
20:45
Internazionale
Juventus 20-04
20:45
Lazio
AS Roma 20-04
20:45
Torino
AC Milan 21-04
20:45
Carpi
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.