Mainz huurt 'zeer getalenteerde' Djuricic van Benfica

Reacties

Benfica stalt Filip Djuricic komend seizoen bij FSV Mainz 05. De Duitse Bundesliga-club maakte woensdagochtend bekend dat het de tijdelijke komst van de Servische dribbelaar heeft afgerond.

Mainz huurt 'zeer getalenteerde' Djuricic van Benfica

Over de details van de huurovereenkomst doen beide clubs geen uitspraak. Of er een optie tot koop is opgenomen in de deal is dus niet bekend. Wel is duidelijk dat Djuricic zich donderdag al in Mainz zal melden. Bij de Duitse nummer zeven van afgelopen seizoen moet de vorig jaar van SC Heerenveen overgenomen international weer regelmatig aan spelen toekomen.

Tijdens de afgelopen jaargang slaagde Djuricic er niet in een vaste plek in het elftal van trainer Jorge Jesus te veroveren. In totaal speelde de 22-jarige aanvallende middenvelder 22 officiële duels, waarvan acht als invaller. En dat terwijl het seizoen na het ondertekenen van een vijfjarig contract nog veelbelovend begon met een treffer in de Champions League tegen Anderlecht.

Naarmate het seizoen vorderde kwam Djuricic echter steeds minder aan spelen toe. Bij Mainz twijfelen ze er desondanks niet aan dat de technicus een toegevoegde waarde zal zijn. 'Hij is een zeer getalenteerde, wendbare en doelgerichte speler, die ons op voetbaltechnisch vlak verder zal brengen', zegt Mainz-trainer Kasper Hjulmand op de clubwebsite.

De lat ligt na de zevende plaats van vorig seizoen en de kwalificatie voor de Europa League hoog in Mainz. Hoewel Hjulmand denkt dat Djuricic 'met zijn veelzijdigheid de aanval van Mainz een nog grote variëteit zal geven', dringt zich ook de vergelijking op met Ola John. Ook de 22-jarige vleugelspits kwam met groot tromgeroffel binnen bij Benfica, maar verdween steeds meer naar de achtergrond. Een mislukte huurperiode bij Hamburger SV veranderde daar niks aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.