Mainz 05 achterhaalt Schalke 04 dankzij late goal

Schalke 04 heeft de kans laten liggen derde te worden in de Bundesliga. In plaats daarvan kwam FSV Mainz 05 langszij (2-1).

De blessuretijd was vier minuten onderweg, toen Schalke 04 een vrije trap kreeg op een zeer perspectiefrijke plek. Klaas-Jan Huntelaar wierp zich op voor deze mooie kans. De Oranje-international schoot de bal over de muur maar ook over het doel van FSV Mainz 05.

Twee minuten na de mislukte poging van Huntelaar stapte Schalke als verliezer van het veld. De ploeg van trainer André Breitenreiter moet daardoor Mainz naast zich dulden op de ranglijst van de Bundesliga, waar het bij een zege op de concurrent goede zaken had gedaan in de strijd om Europees voetbal.

De overwinning kwam Mainz wel toe in een wedstrijd, waarin de spitsen weinig grote kansen kregen. De thuisploeg was na ruim een half uur op voorsprong gekomen dankzij een goal van Gaetan Bussmann.

Younès Belhanda, die in de winterstop op huurbasis werd overgenomen van Dinamo Kiev, luisterde koud na rust zijn eerste basisplaats bij Schalke 04 op met de gelijkmaker. Maar in de 79ste minuut was het Julian Baumgartlinger, die op aangeven van Yunus Malli de matchwinner werd. Dat kon Huntelaar niet voorkomen.

Voor Schalke 04 is het ook een slechte generale voor de hervatting van de Europa League, waarin Shakhtar Donetsk donderdag de tegenstander.