Mahi weet het zeker: 'Verloren van de kampioen'

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi denkt dat zijn ploeg zaterdag verloor van de toekomstig landskampioen. Feyenoord was met 2-0 te sterk, waardoor de noorderlingen na ruim twee maanden weer een nederlaag leden in de Eredivisie.

'Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt, ja', zei Mahi tegenover FOX Sports. De aanvaller kon weinig uitrichten tegen de Rotterdamse defensie. 'Ik probeerde er het beste van te maken. Ik stond telkens tussen drie of vier man. Dat is zwaar.'

Mahi zag een van zijn weinige kansen geblokt worden door Eric Botteghin. Ploeggenoot Ruben Jenssen kreeg zijn voorzet niet in het doel. 'Hij schoot van zes meter mis. Ik moet hem even vragen hoe hij dat voor elkaar kreeg. Als we een doelpunt hadden gemaakt, was de wedstrijd heel anders.'

Faber
Groningen speelde in een defensieve 5-4-1-formatie. 'Feyenoord wil kampioen worden, dan hoef je de deur niet open te zetten', sprak trainer Ernest Faber. 'Het was moeilijk, verdedigend was het oké. In de eerste helft kregen we nog wat kansen. Na rust hebben we alleen maar verdedigd.'

Juninho Bacuna kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük een directe rode kaart. Faber verwacht dat die geseponeerd wordt. 'Dat was zwaar overdreven. Hij was iets te laat, maar dat waren wel meer spelers. Die kregen daar niks voor. Dit was wel een gele kaart waard, maar geen rood.'

Mahi sprak er na afloop nog over met Gözübüyük. 'Volgens mij was het geen rode kaart. De scheids zei ook dat hij tegen Ajax wel een rode kaart had moeten krijgen, toen hij Ziyech een trap had gegeven. Nu gaf hij hem wel.'