Maher: 'Twee keer de winnende, dat is fantastisch'

Adam Maher beleefde een geweldige week. Net als donderdag tijdens het bekerduel met FC Dordrecht (2-3) maakte hij zondag ook tegen Heracles Almelo (0-1) de winnende treffer namens AZ.

'Twee keer de winnende, dat is fantastisch', vertelde Maher na de wedstrijd op de AZ-website. 'Ik heb vandaag geen moment gedacht dat wij hier met slechts een punt zouden vertrekken. Een wedstrijd duurt 90 minuten plus blessuretijd. In de laatste minuut kun je net zo goed een doelpunt maken als in de eerste. Zo denken wij allemaal bij AZ. Daarom dwongen wij de overwinning af.'

'Hoe mijn doelpunt ging? Ik kreeg de bal van Pontus Wernbloom. Daarna moest ik even een beetje kappen en draaien en schoot ik de bal met links in het doel. Ja, een straatvoetbaldoelpunt. Dat heb ik vroeger veel gedaan. Ik ben lichtvoetig. Dat is een voordeel op kunstgras.'

Na elf wedstrijden heeft AZ liefst zes punten voorsprong op PSV, dat tweede staat. Volgens Maher moet AZ dan ook worden gezien als kandidaat voor het kampioenschap. 'Uiteraard strijden we voor de titel. Dat doet elke ploeg die bovenin meedoet. Zeker als je zes punten of meer voor staat op topclubs als PSV, FC Twente en Ajax.'

'Maar het is echter niet reëel om daar nu al over te praten. Als we er in de winterstop nog zo voorstaan, kunnen we wellicht onze doelstelling bijstellen. Als we blijven winnen, kunnen we namelijk niet meer blijven zeggen dat we niet meedoen om het kampioenschap.' Foto: VI Images