Maher kan uitschakeling Osmanlispor niet voorkomen

Adam Maher heeft donderdagavond niet kunnen voorkomen dat Osmanlispor werd uitgeschakeld in de strijd om de Europa League. Olympiakos Piraeus was op bezoek bij de Turken met 0-3 te sterk.

Vorige week hielden de ploegen elkaar op een doelpuntloos gelijkspel in Griekenland. Na de eerste helft in de return was er nog steeds geen goal gevallen. Daar kwam na de onderbreking snel verandering in toen Olympiakos-spits Karim Ansarifard de bal na een corner bij de tweede paal binnenschoot. Twintig minuten voor tijd gooide voormalig SC Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi het duel in het slot. Vier minuten voor het einde pikte Ansarifad zijn tweede doelpunt nog mee.

Maher, die alleen met een gele kaart op het wedstrijdformulier kwam, bleef bij Osmanlispor de volledige wedstrijd binnen de lijnen. Ook hij kon uitschakeling niet voorkomen. De huurling van PSV kwam dit seizoen tot 29 optredens (twee treffers en twee assists) in alle competities voor de Turken. Oud-PSV'er Manuel Da Costa speelde negentig minuten voor Olympiakos.