Magnifieke Messi loodst Barcelona langs Santander

Barcelona is weer koploper van de Primera División. De ploeg van Josep Guardiola won zaterdag gemakkelijk van Racing Santander (3-0).

Na tien minuten werd Santander al duidelijk gemaakt dat het behalen van een overwinning in Camp Nou een onmogelijke opgave was. Met een pijlsnelle actie omspeelde Lionel Messi Santander-doelman Toño (1-0).

Twintig minuten laten, in de 28ste minuut, werd ook duidelijk dat een gelijkspel voor de bezoekers geen haalbare kaart was. Een trefzekere kopbal van Xavi betekende de 2-0 voor de Catalanen.

Vervolgens ging het duel verder in een rustiger tempo. Messi was nog één keer trefzeker. In de 68ste minuut maakte de Argentijn op aangeven van Andres Iniesta zijn tiende doelpunt van het seizoen. Het was zijn 129ste competitiedoelpunt voor Barcelona, nog maar twee minder dan de Hongaars/Spaanse clubicoon Ladislao Kubala.

Barça staat momenteel bovenaan de Primera División met het duizelingwekkende doelsaldo van 26 doelpunten voor en slechts vier tegen. Real Madrid volgt met 24 doelpunten voor en zes tegen. De Koninklijke won vandaag met 4-1 van Real Betis. Foto: VI Images