Magische Ibrahimovic scoort vier keer tegen Engeland

Zweden heeft dankzij Zlatan Ibrahimovic een overwinning geboekt op Engeland. De Zweden bogen een 1-2 achterstand om tot een 4-2 overwinning. Zlatan nam alle Zweedse treffers voor zijn rekening.

Al na twintig minuten kwamen de Zweden door een treffer van Ibrahimovic op voorsprong. De aanvaller van Paris Saint-Germain zag zijn schot in eerste instantie geblokt worden, maar kreeg de bal bij de tweede poging wel achter doelman Joe Hart.

Dat Engeland met een voorsprong de kleedkamers opzocht was te danken aan Danny Welbeck en Steven Caulker, die zijn debuut maakte voor Engeland. Welbeck rondde een fraaie pass van Ashley Young op knappe wijze af, Caulker was twee minuten later verantwoordelijk voor de voorsprong: 1-2.

Voor Engelsman Wilfried Zaha werd de wedstrijd wel bijzonder. De speler van Crystal Palace (Championship) debuteerde voor zijn land. Uiteindelijk werden de Engelsen door toedoen van Ibrahimovic met een nederlaag naar huis gestuurd.

Tien minuten voor tijd bepaalde de voormalig Ajacied de score met een prachtige volley op 2-2, in de 84ste minuut voltooide hij zijn hattrick en kwam de stand op 3-2 te staan. Alsof dat nog niet genoeg was, liet de aanvaller ook zijn vierde van de avond aantekenen.

De manier waarop hij dat deed, was fenomenaal. Buiten het strafschopgebied, nadat Hart de bal wegkopte buiten zijn zestienmetergebied, maakte Zlatan een krachtige omhaal (zie video hieronder) en bepaalde zo de eindstand op 4-2.