Mager PSV heeft penalty nodig bij Hapoel Tel Aviv

Ondanks een uiterst mager optreden keerde PSV donderdag met de volle winst terug van het bezoek aan Hapoel Tel Aviv. Een strafschop bood uitkomst voor de Eindhovense ploeg (0-1).

PSV-trainer Fred Rutten voerde voor het Europa League-duel twee opvallende wijzigingen door. Naast Abel Tamata, die de geblesseerde Erik Pieters als linksback verving, maakten Zakaria Labyad en Orlando Engelaar hun opwachting in de basis. Jeremain Lens werd gepasseerd, terwijl Kevin Strootman aanvankelijk rust kreeg.

De wijzigingen kwamen het spel van PSV niet ten goede. In de eerste helft maakte de Eindhovense ploeg zich schuldig aan zomeravondvoetbal. Desondanks kregen Dries Mertens en Tim Matavz mogelijkheden Hapoel Tel Aviv op achterstand te zetten. De Israëlische thuisploeg verzuimde op zijn beurt de schamele kansen te benutten.

In de tweede helft maakte Strootman zijn entree voor Engelaar, die door een blessure niet meer verder kon. Met de Oranje-international in de gelederen kwam PSV beter voor de dag. Hapoel Tel Aviv was nauwelijks in staat onder de Eindhovense druk uit te komen.

Het overwicht leidde tot enkele kansen, maar de afronding van PSV liet in de stijl van de wedstrijd ook te wensen over. Na enkele mislukte pogingen bood Mario Pecalka PSV de helpende hand. De Slowaakse verdediger ging halverwege de tweede helft in de fout bij een duel met Mertens. Scheidsrechter Sergei Karasev kon niets anders dan een strafschop toekennen na de late tackle.

Giorginio Wijnaldum (foto) klaarde de klus naar behoren en schoot PSV vanaf elf meter naar de overwinning. Het teleurstellende optreden ten spijt, door het resultaat kan PSV zich al bijna gaan voorbereiden op een vervolg in de Europa League. Met de volle buit na drie duels gaat de Eindhovense formatie aan kop in Groep C. Foto: VI Images