Magath ziet in Zaccardo nieuwe rechtsback

Cristian Zaccardo verhuist mogelijk van de Serie A naar de Bundesliga. De verdediger van Palermo wordt begeerd door VfL Wolfsburg-trainer Felix Magath.

Magath ziet in Zaccardo nieuwe rechtsback

Volgens Kicker zijn de clubs met de onderhandelingen inmiddels al in een ver gevorderd stadium. De 26-jarige rechtsback heeft bij de Siciliaanse club nog een tot medio 2012 doorlopende verbintenis. Om die reden moet de Bundesliga-club vele miljoenen euro voor de Italiaan op tafel leggen.

Zaccardo, die in 2006 met Italië in Duitsland wereldkampioen werd, wordt als kopsterke speler beschouwd, met een sterke drang naar voren. Tijdens het WK van twee jaar geleden kwam hij drie keer in actie. In totaal werkte hij tot nu toe zeventien interlands af.

Als VfL Wolfsburg er niet in slaagt Zaccardo aan zich te binden, dan zou Rudy Mater als alternatief in beeld komen. De voor Valenciennes uitkomende Fransman wordt ook gevolgd door Blackburn Rovers en Udinese, en zou vier miljoen euro kosten. Zijn contract bij de middenmoter uit de Ligue 1 vervalt medio 2010.

Bekijk hier al onze video's