Mäenpää naar VVV na positieve woorden van Verbeek

VVV-Venlo heeft doelman Niki Mäenpää (27) voor drie jaar vastgelegd. De Fin komt transfervrij over van AZ, dat hem ook een nieuw contractvoorstel had gedaan.

Mäenpää naar VVV na positieve woorden van Verbeek

De keeper, die eerder in Nederland speelde voor FC Den Bosch en Willem II, kwam dit seizoen niet in actie in Alkmaar en wil nu elders wél speelminuten maken. Hij verdedigde afgelopen zaterdag nog wel het doel van zijn land in het oefenduel in en met Turkije (2-3).

'Een groot voordeel van Mäenpää is zijn lengte, die maakt hem sterk in standaardsituaties. Dat was de laatste jaren echt een zwakke plek bij ons', legt VVV’s algemeen directeur Hans Soentjens uit. 'Onze scouts hadden hem al lange tijd in het vizier. Ook hebben we erg positieve referenties gekregen van trainer Gertjan Verbeek en technisch directeur Earnest Stewart van AZ.'

Vanwege de komst van Mäenpää is een vertrek van Dennis Gentenaar, de afgelopen drie jaar eerste keeper in Venlo, waarschijnlijker geworden.

Het contract van de Nijmegenaar loopt in juni af, hij kan blijven tegen een sterk gereduceerd salaris. In dat geval zal hij met Mäenpää moeten concurreren om een plaats onder de lat. Soentjens zit deze week rond de tafel met de zaakwaarnemer van Gentenaar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's