Maduro: 'Topvijf-klassering is haalbaar voor FC Groningen'

Reacties

Hedwiges Maduro verwacht dat FC Groningen dit seizoen bovenin kan meedraaien. De middenvelder wil ook dat tegenstanders zich aan zijn ploeg aanpassen.

Maduro: 'Topvijf-klassering is haalbaar voor FC Groningen'

Maduro spiegelt zich bij het uitspreken van zijn ambities graag aan AZ, dat vorig jaar verrassend als derde wist te eindigen in de Eredivisie. 'Wat ze in Alkmaar voor elkaar kregen, kan ons dit jaar ook lukken. Een topvijf-klassering is haalbaar voor FC Groningen. Thuis zijn we sterk en als ik ook een blik werp op de komende uitwedstrijden, te beginnen tegen Vitesse (zondag 14.30 uur, red.), dan krijgen we met NEC-uit en Willem II-uit tegenstanders waar we punten tegen moeten pakken', zegt de ex-international stellig.

Dat de Trots van het Noorden dit seizoen tot nog toe alle uitduels heeft verloren, neemt de dertigjarige middenvelder even op de koop toe bij zijn voorspelling. Maduro bedient zich daarbij van een portie Amsterdamse flair. 'Het maakt niet uit waar we spelen. Wij moeten een houding hebben in de trant van: Wij zijn Groningen. En ervoor zorgen dat onze tegenstanders zich aan ons aanpassen, in plaats van andersom', stelt hij voor de camera van FC Groningen TV.

De bekerhouder bezet momenteel de negende plaats in de competitie. Groningen vergaarde tien punten uit de eerste zeven duels en schurkt bij een overwinning op Vitesse tegen de topvijf aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.