Maduro: 'De Eredivisie wordt vaak onderschat'

Reacties

Hedwiges Maduro (30) keerde zaterdag in het shirt van FC Groningen terug op de Nederlandse velden met een 2-0 nederlaag tegen FC Utrecht. De achttienvoudig international is blij met zijn rentree in de Eredivisie.

Maduro: 'De Eredivisie wordt vaak onderschat'

'Ik ben de Eredivisie altijd blijven volgen en had ook wel een beetje heimwee. Toen ik besloot te vertrekken bij PAOK Saloniki was Groningen daar', aldus Maduro na afloop in gesprek met FOX Sports.

Danny Hoesen, met wie Maduro een half seizoen samenspeelde bij PAOK, speelde een belangrijke rol bij de komst. 'Door hem ben ik Groningen goed gaan volgen en heb ik vorig seizoen iedere wedstrijd gezien. Ik wist de verhalen van binnenuit en hoorde dat het een warme club is', verklaarde de dertigjarige debutant.

'Ik ben teruggekomen om lekker te voetballen. De Eredivisie wordt vaak onderschat. Vandaag speelden we een moeilijke wedstrijd, we speelden in de slotfase te open en Utrecht maakte daar gebruik van. Door de interlandperiode heb ik veel tijd om mijn teamgenoten beter te leren kennen en veel te trainen.'

Teleurstellend
Groningen-trainer Erwin van de Looi was ontevreden over het spel van zijn ploeg na de uitnederlaag. 'We konden in de eerste helft Utrecht niet onder druk krijgen. In de tweede helft gingen we met drie man achterin spelen en toen waren we een tijdje dominant. Vervolgens werden we te slordig. We waren vandaag niet goed genoeg om Utrecht te verslaan en dat is wel teleurstellend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.