Madrileen Morata wil afrekenen met Real

Reacties

Álvaro Morata neemt het dinsdagavond in de halve finale van de Champions League met Juventus op tegen Real Madrid, de club waarmee de geboren en getogen Madrileen vorig seizoen nog De Cup met de Grote Oren in de wacht sleepte.

Madrileen Morata wil afrekenen met Real

Voor Morata is het een bijzonder duel, maar van extra druk wil de 22-jarige aanvaller niets weten. 'Ik hoef me voor helemaal niemand te bewijzen in Madrid', stelt hij in gesprek met Sky Italia.

Morata doorliep de jeugdopleiding van De Koninklijke, was negen keer trefzeker in het maagdelijk wit, maar vertrok afgelopen zomer naar Juve omdat de kans op speeltijd nihil was in zijn Estadio Santiago Bernabéu. Maar uit zijn mond geen kwaad woord over de huidige coach van Madrid. 'Ik ben Carlo Ancelotti juist dankbaar dat ik vorig seizoen mee heb gedaan in de finale van de Champions League.'

De fans van de kersverse kampioen van de Serie A hoeven overigens niet bang te zijn dat er sentimenten op gaan spelen bij de Spaanse spits. 'Ik zit nu bij Juventus en ga alles voor deze club geven', aldus Morata, die in de afgelopen weken weinig rust kende. 'Mijn vrienden in Madrid hebben mij wel drieduizend berichtjes gestuurd voor wedstrijdkaartjes, maar die heb ik aan mijn familie gegeven.'

Vorig seizoen wonnen Pepe en Morata de Champions League ten koste van stadgenoot Atlético Madrid, maar dinsdag staan de vrienden lijnrecht tegenover elkaar.
Vorig seizoen wonnen Pepe en Morata de Champions League ten koste van stadgenoot Atlético Madrid, maar dinsdag staan de vrienden lijnrecht tegenover elkaar.

Morata versus Pepe
De kans dat Morata aan de aftrap verschijnt is aanwezig. In de competitie moest hij het vooral doen met invalbeurten, maar in de Champions League was hij vaker basispeler dan invaller. Vooral in de achtste finale bleek de inbreng van de tweevoudige international groot. Mede dankzij zijn treffer en assist in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund (2-1) en een doelpunt in de return (3-0) plaatste De Oude Dame zich bij de laatste acht, waarin vervolgens werd afgerekend met AS Monaco (1-0 en 0-0).

Mocht Morata, die in zes van de tien Champions League-duels in de basis begon, ook starten tegen Real Madrid zal hij het moeten opnemen tegen zijn vriend Pepe. De Portugese verdediger kijkt uit naar het weerzien met Morata, al staat Pepe vooral bekend om de brute wijze waarop hij regelmatig afrekent met zijn tegenstanders. 'Álvaro debuteerde met mij in Madrid en ik heb een bijzondere band met hem. Hij is een speciale jongen en ik ben blij dat ik hem morgen weer zie', aldus Pepe via Twitter.

Dinsdagavond trapt Juventus in eigen huis af tegen titelverdiger Real Madrid. Na het heenduel van dinsdag staat op 13 mei de return op het programma in Madrid. In de andere halve finale nemen Barcelona en Bayern München het tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.