Madrid leent 'Catalaan' Messi voor bid Olympische Spelen

Een opmerkelijke operatie in Spanje. Barcelona-ster Lionel Messi, normaal gesproken als 'Catalaan' geen graag geziene gast in Madrid, is door de Spaanse hoofdstad ingezet om de Olympische Spelen van 2020 binnen te halen.

Madrid leent 'Catalaan' Messi voor bid Olympische Spelen

Nota bene op de dag dat in Madrid de komst van de man van honderd miljoen, Gareth Bale, luid werd bejubeld, sprak aartsrivaal Messi zijn steun uit voor het bid van de Olympische Spelen in Madrid.

Messi werd daarbij prominent opgevoerd in een video van de Madrileense organisatie in de hoop komende zaterdag succes te boeken bij de toewijzing voor het grootste sportevenement ter wereld. Mogelijk is daarbij ingegeven dat het beslissende IOC-congres komend weekend wordt gehouden op voor Messi bekende grond, de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

'Ik weet niet of mijn steun iets uitmaakt, maar ik vind dat de Olympische Spelen naar Madrid zouden moeten gaan', vertelde de 26-jarige Argentijn. 'Zelf ben ik een van de gelukkigen die ooit mocht acteren op het grootste sportevenement ter wereld en het is een fantastische ervaring voor welke atleet dan ook.'

Tijdens de Olympische spelen van 2008 boekte Messi zijn grootste succes in het shirt van Argentinië. In Bejing wonnen de Argentijnen, die in de kwartfinales Nederland uitschakelden, goud door Nigeria in de finale met 1-0 opzij te zetten. Matchwinner in het Vogelnest-stadion in Peking was niemand minder dan Messi, hetgeen hem een gouden Olympische medaille opleverde (foto).

Opvallend genoeg is een van de concurrenten van Madrid in de strijd om de organisatie van de Olympische Spelen in 2020 de Turkse metropool Istanbul, waar luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines een van de grote sponsors is. Messi is tevens ambassadeur van de maatschappij en verscheen samen met onder anderen de Amerikaanse basketbalster Kobe Bryant in reclames van Turkish Airlines (zie video). De derde gegadigde die zaterdag meedingt in Buenos Aires naar het binnenhalen van de OS is de Japanse hoofdstad Tokyo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen