Machtige knal Beerens brengt Heerenveen zege

Met een prachtige knal heeft Roy Beerens SC Heerenveen een 1-0 zege bezorgd tegen Vitesse. De Arnhemmers waren niet de mindere, maar hadden grote moeite om de kansen in doelpunten om te zetten.

Machtige knal Beerens brengt Heerenveen zege

Zowel Vitesse als SC Heerenveen verkeren de laatste weken in matige vorm en toonden in die duels een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Beide coaches kozen ervoor om hun spelers te steunen en begonnen het duel in dezelfde samenstelling als afgelopen week.

Veel goeds leverde dat in de beginfase niet op. Voorzichtig bewogen de teams op het veld van de Gelredome en voorkomen was beduidend belangrijker dan pogingen ondernemen om het de tegenstander moeilijk te maken.

Pas tegen het einde van de eerste helft ontstond er een spelbeeld dat iets weg had van een wedstrijd. Vitesse-middenvelder Nicky Hofs zag zijn knal gekeerd door Henk Timmer en aan de andere kant faalde Beerens oog-in-oog met Vitesse-goalie Piet Velthuizen.

Na de hervatting kwam de wedstrijd meer tot leven en dat was met name te danken aan Vitesse. De ploeg van Theo Bos nam het initiatief en ging nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong. Claudemir was dichtbij een treffer maar zag zijn kopbal vlak voor de lijn knap, via een omhaal, weggehaald worden door Kristian Bak Nielsen. Kort daarop schampte Lasse Nilsson de lat met een schot.

Nadat Vitesse was uitgeraasd kwam Heerenveen weer terug in de wedstrijd en kreeg ook wat kansen. Zeven minuten voor tijd resulteerde dit in een treffer. Roy Beerens zette aan voor een actie en besloot buiten het strafschopgebied uit te halen. Dat bleek een goede zet. Snoeihard verdween de bal in de kruising achter de kansloze Velthuizen.

In het restant van de wedstrijd had Vitesse geen kracht meer om nog wat aan de achterstand te doen en het wachten op een nieuwe zege, de laatste dateert van 23 januari (2-1 winst op Heracles Almelo) duurt dus voort waarbij Vitesse zich zo langzamerhand ernstig zorgen moet maken over de positie op de ranglijst. SC Heerenveen onttrekt zich door de zege iets aan de onderste regionen.

Bekijk hier al onze video's