Machteloos PSV lijdt pijnlijke nederlaag in uitduel bij AIK

PSV heeft een pijnlijke nederlaag geleden in het Råsunda Stadion van AIK: 1-0. De Eindhovenaren moeten nu met Napoli en de Zweden in gevecht om de tweede plek in Groep F, die toegang geeft tot de volgende ronde van de Europa League.

Machteloos PSV lijdt pijnlijke nederlaag in uitduel bij AIK

PSV startte gemankeerd aan het duel met de Zweden. Mark van Bommel, Kevin Strootman, Ola Toivonen en Jeremain Lens kampen met uiteenlopende blessures. Het was te merken aan de ploeg van trainer Dick Advocaat, die zeker de eerste helft zijn meerdere moest erkennen in AIK.

Na twaalf minuten gebeurde hetzelfde als twee weken geleden, AIK kwam op voorsprong. Jetro Willems liet zich eenvoudig passeren door Mohamed Bangura (op de foto tussen PSV'ers Willems en Marcelo), die vanaf links verwoestend uithaalde en de bal in de verre kruising deed verdwijnen.

Toen na ruim een kwartier in het tweede bedrijf PSV nog altijd tot niets in staat bleek en AIK dichtbij de 2-0 was door een schot van Helgi Daníelsson op de lat, bracht Advocaat voor het laatste kwartier aanvaller Memphis Depay in voor verdediger Stanislav Manolev. Dries Mertens was met een geblokkeerd schot het dichtst bij de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Door het verlies deelt PSV nu de derde plaats met AIK, dat boven de Eindhovenaren staat door een beter onderling resultaat (de heenwedstrijd eindigde in 1-1). Beide ploegen hebben vier punten. Dnjepr Dnjepropetrovsk staat op negen punten en is dicht bij de volgende ronde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's